COBRA SPX 7700 -
kacarovdp - 24-05-2022
Здравейте, от над 12 години вече използвам радар детектор Кобра 9345 и знам, че вече е доста стар и съм започнал да се ориентирал към покупка на нов до около 300-350 лв имате ли някакви наблюдения от този модел COBRA SPX 7700, защото до колкото уж четох, по параметри засича дори и триногите, защото диапазона на работата му започва от 860 нанометра, поне според описанието. Доволен съм от Кобрата пинципно, но ако имате преложения и за друг модел не бих ги отказал
.
RE: COBRA SPX 7700 -
oxygen - 24-05-2022
Кобра и лазерна тринога - надали
всъщност за тях никой детектор няма да ти помогне реално
сегашният ти има ли някакъв проблем?
от какво искаш да се пазиш?
DAleksandrov - 24-05-2022
До сега не съм срещал Кобра да разпознава сигнала на лазерната. Иначе като ъпгрейд RAD 450 модела ще ти хареса.
kacarovdp - 24-05-2022
Моя още работи, няма проблеми. (жената като види патрулка и постоянно казва: Тоя пенсионер няма ли да се обади, само си почива)
Да гледах ревюта мисля от теб лично направени за
RAD 450 и също ми допадна доста,а и е на по-прилична цена...
п.с. Главно от патрулките и станционарните... (не знам тези по светофарите вече дали засичат скороста...)
Проблема е, че в момента е труден за намиране. Все пак оглеждай сайтовете за обяви и може да изпадне някоя бройка. Другият вариант е внос от USA. С всички такси, мита и тн ще ти стъпи около 300-350лв. Включил ли си К банда на твоят детектор ? Ако ти е включен ще намериш коренна разлика в тишината в сравние с твоят. Препоръчвам ти само да избягваш вече Whistler като вариант. Филтрите филтрират новата бялата тринога, а без филтри е много шумен.
oxygen - 24-05-2022
ако е извън София му трябва Х и К за стационарни (и Уислър става и Кобра дори нова)
ако е за София става сложно
RAD 350 и 450
kacarovdp - 24-05-2022
Мисля, че да, защото когато засичам патрулка от астрите изписва X, а когато покрай мен има някой автомобил с камера изписва К, също и цифри колкото повече се приближавам толкова цифрата става по-голяма особенно на Х-а. Не съм го слагал на city режим.
За Уислър-а още на времето разбрах, че трябва да ги избягвам тогава момчето ме посъветва, че не са толкова разпространени и ако се наложи части или ремонт е по-сложно и за това взех Кобрата
. Извън София, от Дупница съм, но тук поне знам къде застават
, по принцип от доста години вече избягвам да карам бързо
но знаеш ли кога ще ти спаси кожата...
На К само бялата нова тринога излъчва и стационарните. Астрите са на Х.
kacarovdp - 24-05-2022
(24-05-2022, 04:57 PM)DAleksandrov написа: На К само бялата нова тринога излъчва и стационарните. Астрите са на Х.
Значи, тези стационарките, имаше тука на Усойка или на Мурсалево ако не се лъжа, я засичах от 15 метра... в София, на околовръстното за Ринг мола нито в едната посока нито другата я засича...
Стационарните и Кобрата са слаба работа. В повечето пъти е почти пред тях или малко преди тях. Принципно е хубаво да използваш и Waze докато шофираш. Помага доста. Тази стационарна на околовръстното при Шел за която говориш в момента не работи или последно не работеше преди 1-2 седмици когато минавах. Работещите в София в момента са само 2. Тази на Орлов мост когато идваш по Цариградско и тази на ТВ Кула. В гръб шанса да свирне стационарна с Кобра е почти нулев, дори когато вече те снима.